V Sloveniji že vrsto let, vsak tretji petek v mesecu novembru, obeležujemo Dan slovenske hrane, ob katerem šole in vrtci izvedejo tradicionalni slovenski zajtrk.
Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo ga obeležili, 18. 11.2022,je bil za  za otroke poseben praznik. Osrednja tema, ki smo jo  tokrat izpostavili, so koristi mleka in mlečnih izdelkov,  z letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«
Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi se spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kakšno hrano izbiramo in pripravljamo ter kaj jemo. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk nas želi spomniti, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na slovenskih kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Nenazadnje je taka hrana tudi kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine ali celo na tisoče kilometrov.
(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)