Spoštovani starši,

v vrtec vpisujemo in sprejemamo predšolske otroke v svoje programe na podlagi prijav in prostih mest vse leto. V vrtec sprejemamo otroka, ko je dopolnil starost najmanj 11 mesecev, če starši ne uveljavljajo več pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela. Vrtec enkrat letno objavi javni vpis novincev za naslednje šolsko leto (za sprejem s 1. septembrom). Javni vpis je objavljen pod aktualnimi obvestili na spletni strani vrtca.  Otroke sprejemamo glede na prosta mesta in kriterije Pravilnika o sprejemu otrok v vrtec (Ur. l. RS, št. 17/2011) ter Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sprejemu otrok v vrtec (Ur. l. RS, št. 16/2012, z dne 2. 3. 2012).

VPISNI POSTOPEK

V primeru, da bo v vrtec vpisanih več otrok, kot je prostih mest, odloča o sprejemu komisija za sprejem otrok. Papirji, ki jih je potrebno oddati pred vstopom oziroma sprejemom otroka v vrtec:

1.) Pogodbo o določitvi medsebojnih pravic in obveznosti staršev in vrtca
Poslali vam bomo Pogodbo o določitvi medsebojnih pravic in obveznosti staršev in vrtca.    

2. ) Vloga za znižano plačilo vrtca ( ki jo oddate ne pristojnem Centru za socialno delo).

Več o tem najdete na spletni strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

3.) Potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju otroka
Vstop v vrtec je mogoč le ob predložitvi Potrdila pediatra o zdravstvenem stanju otroka.

DODATNA POJASNILA

Za vse ostale informacije glede vpisa in uvajanja otrok v vrtec se lahko posvetujete s svetovalno delavko Natašo Šuen in pomočnico ravnateljice za vrtec dipl. vzg. Matejo Vajda.

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)